Avaz laži i klevete

avaz1Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izražava zgroženost i najoštriju osudu zbog permanentnog iznošenja laži i kleveta od strane lista Dnevni avaz u vlasništvu aktuelnog ministra sigurnosti i predsjednika Stranke za bolju budućnost Fahrudina Radončića na račun glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji, muftije sandžačkog Muamer ef. Zukorlića.

Prije godinu i po dana Fahrudin Radončić je, po nalogu svojih beogradskih i podgoričkih mentora, preuzeo štafetu blaćenja muftije Zukorlića u namjeri da dovrši ono u čemu nakon višegodišnjih pokušaja nisu uspjeli beogradski mediji sa sve podrškom političko-obavještajnih centara moći.

Motiv ovakvog pokušaja Fahrudina Radončića treba tražiti u činjenici da je nakon uspjeha da poveže medijsku, kriminalnu i političku moć jedinu opasnost vidio u organizacijama i ustanovama koje predvodi muftija Zukorlić.

Sa pozicija trokuta moći Fahrudin Radončić je došao u priliku da zada konačni udarac Bosni i Bošnjacima što je očito uloga koju je preuzeo od svojih političko-kriminalnih mentora zbog kojih je 90-ih i došao u Bosnu.

Kako drugačije razumjeti tako niske udarce na ličnost i obraz Muftije posredstvom novine koja je godinama predstavljana kao nacionalna novina Bosne i Bošnjaka, a koja je nastala od novca donatora – prijatelja Bosne, kojeg je Radončić dobio posredstvom predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića.

Jasno je da ovo što čini Dnevni avaz predstavlja lukavo smišljen plan kako bi se pokušao umanjiti ugled muftije Zukorlića jer bi Bošnjaci u ono što nisu povjerovali iz Beograda trebalo, valjda, da povjeruju ako dođe iz Sarajeva.

Dnevni avaz nije glas Sarajeva niti Bosne, a ponajmanje Bošnjaka, a Fahrudin Radončić je najveća podvala državi Bosni i bošnjačkoj naciji, a što će naredno vrijeme potvrditi.

Operativni tim prljave kuhinje laži i potvore Dnevnog avaza čine: Rasim Ljajić, Emir Elfić i Nedžad Latić. Isti motiv spojio je i ovu trojicu. Izbezumljenost nakon neuspjelog pokušaja da od Muftije naprave servis za svoje uske, lične i političke interese.

Uprkos stepenu prljavosti hajke koje vodi Dnevni avaz i svi njegovi pomagači, Muftija će još odlučnije nastaviti putem ostvarenja pune slobode i očuvanja identiteta Bošnjaka te očuvanja države Bosne. (mesihat)

avaz1

10294523204fa8ca6d1b8b7738083621_v4 big

photo1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *