Anesa Kajtazović postala gradonačelnica u SAD

anesaAnesa Kajtazović kojoj su samo 24 godine, nedavno je u američkoj državi Iowa, pobijedila majora Johna Rooffa predstavnika republikanaca, postavši  demokratska gradonačelnica Waterlooa.


Mlada žena je sa sestrama, majkom Hadžirom i ocem Hazimom došla u SAD 1997. godine jer su više od četiri godine bili premještani u različite izbjegličke kampove, u nekoliko oblasti južne Europe. Dok su roditelji obavljali teške poslove, ponekad i više njih da bi prehranili obitelj, Anesa, iako nije dobro znala engleski, započela je redovito školovanje i dobila diplomu specijaliste za javnu i poslovnu administraciju na University of Northem Iowa. Ujedno je završila je i Waterloo West High School.

Svjetlooka Anesa je pobijedila iskusnog političara Roffa sa 59% glasova. Lokalni listovi su istaknuli kako 64 godišnji major, koji se za trajanja kampanje kompromitirao radi upotrebe državnog novca, potrošenog u skupa lobiranja i česta putovanja, nije mogao suprotstaviti šarmu, znanju, ambicioznosti i poletnosti lijepe Bosanke. Kako u Waterloou boravi značajan broj djevojčinih sunarodnjaka, Anesina pobjeda se slavila nekoliko dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *