ALBANSKI DŽEMATI IZ ŠVICARSKE URUČILI 60 HILJADA FRANAKA ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA

Imami_albanskih_dzemata_ioz_Svicarske_u_Rijasetu,_03.06.14.Delegacija Islamske zajednice Albanaca u Švicarskoj posjetila Rijaset IZ u BiH.

Albansko-bošnjačka delegacija iz Švicarske u Rijasetu

Delegacija Islamske zajednice Albanaca u Švicarskoj koju je predvodio Nexhat Ismaili, predsjednik i glavni imam, posjetila je danas Rijaset Islamske zajednice i uručila 60 hiljada švicarskih franaka na ime pomoći nastradalim područjima od poplava i klizišta.

Zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić i šef Kabineta reisu-l-uleme Razim ef. Čolić su zahvalili na donaciji i upoznali predstavnike albanskih džemata u Švicarskoj o razmjerama šteta i onome što je najneophodnije za nastradala područja.

S delegacijom albanskih džemata iz Švicarske bio je i Vehbija Efendić, predsjednik bošnjačkog džemata u Lucernu i prvi predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj. On je izvjestio da su oni u džematu prikupili i već uručili stanovnicima Željeznog Polja pomoć u iznosu od 70 hiljada švicarskih franaka.

U razgovoru je istaknuta i dobra dosadašnja saradnje bošnjačkih i albanskih džemata u Švicarskoj i naglašeno da će se ona i ubuduće nastaviti.

Delegacija albanskih džemata danas će obići i neka nastradala područja među kojim Šeriće i Željezno Polje.
Autor: MINA

Comments are closed.