Aida Ćorović se povukla sa čelne pozicije u Urban-inu

336579_aida-corovic--medija-centar-beograd_fNovi Pazar – Aida Ćorović od juče nije na čelu novopazarske nevladine organizacije Urban-in. Ona je svoju odluku o povlačenju saopštila u otvorenom pismu javnosti.

Ćorovićeva je navela da najmanje što može da uradi za ovu organizaciju jeste povlačenje, jer ne može da dozvoli da organizacija kojoj je dala „najbolje godine svog života ispašta i bude na meti zlonamernih i svih onih koji bi da ovo društvo i dalje vuku unazad, ali i onih koji ne bi da se zameraju, kojima je svejedno ili koji bi da ćutanjem pokažu koliko ih je briga za region u kome živimo“.

„Verovala sam, i još uvek verujem, da je obaveza svakog intelektualca da žigoše nacionalističko ludilo u kome se nalazimo više od dvadeset pet godina, ali da, pre svega, upre prstom u nacionalizam u sopstvenom narodu, pa tek da se obruši na nacionalizam „onih drugih“. Poslednjih dana od kako se moj život pretvorio u nešto pristojniju verziju zatvora oko mene, uglavnom, vlada muk“ – piše u obrazloženju odluke o povlačenju sa mesta direktorke Urban-ina i dodaje da je ova organizacija i ljudi u njoj bili njen život, ishodište i uporište „najbolje što sam stvorila u životu“.

Od pre dvadesetak dana Aida Ćorović ima dvadesetčetvoročasovno policijsko obezbeđenje, jer je procenjeno da joj je ugrožena lična bezbednost.
Autor: S. N. – Izvor: Danas

Comments are closed.