Adnan Ćatić je ostvario 38. trijumf u bokserskoj karijeri

adnancaticAdnan Ćatić je u Dortmundu ostvario 38. trijumf u bokserskoj karijeri nakon što je u četvrtoj rundi nokautirao do jučer nesavladivog Crnogorca Predraga Radoševića.

 Tridesetčetverogodišnjak porijeklom iz Hercegovine ovom se efektnom borbom u prepunoj Vestfalenareni vratio na pobjednički put koji za cilj ima i četvrti povratak na šampionski tron u srednjoj kategoriji.

Samo što je najavljivač Majkl Bafer (Buffer) svojim čuvenim „Let’s get ready to rumble“ otvorio ring, počeo je žestok okršaj. „Bosnom behar probeharao…“ orilo se sa tribina dok su Ćatić i Radošević razmijenjivali udarce na ringu.

Nakon ispitivanja snaga u prvoj rundi, u drugoj je Ćatić dobro uzdrmao rivala sa nekoliko preciznih direkta. Radošević je u trećoj bio u nokdaunu nakon što ga je Ćatić udarcem lijevom rukom pogodio u jetru.

U četvrtoj rundi posao je bio završen. Crnogorac je dvaput bio na podu, drugi put se nije mogao ustati. Signalizirao je svojim trenerima da ubace peškir.

adnancatic2

Prethodno je u pretposljednjoj uvodnoj borbi 36-godišnji Adnan Redžović u svom 11. meču u profi-karijeru ostvario 11. pobjedu. Teškaš iz Sarajeva u drugoj je rundi kombinacijom udaraca poslao Rusa Aleksandra Vasiljeva (40) na pod, a sudija u ringu je proglasio tehnički nokaut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *