Adil Bošnjak osnivač Bushnak group iz Saudijske Arabije

a6Adil Bošnjak (Bushnak), osnivač Bushnak group, biznismen bosanskog porijekla koji živi i radi u Saudijskoj Arabiji u izjavi za agenciju „Anadolija“  podržao rad Sarajevo Business Foruma (SBF) i najavio izvoz bosanskih proizvoda u Saudijsku Arabiju i zapošljavanje mladih iz BiH u inostranstvu.

“Ponosan sam što vidim da SBF privlači sve poslovne ljude iz raznih zemalja.

Ovaj bogati biznismen dodao je kako je veoma ponosan na osnivanje nevladine organizacije koja će biti most saradnje izmedju dijaspore i BiH. Bošnjak je naveo da i on pripada bosanskoj dijaspori i da će pomoći da se proizvodi iz BiH plasiraju u razne zemlje svijeta. “Nevladina organizacija koju smo osnovali „Mostovi nade“ ,osim plasmana bh. proizvoda u inostranstvo, pomoći će i zapošljavanje mladih ljudi iz BiH”.

Pomoći ćemo izvoz bh. proizvoda u Saudijsku Arabiju i zapošljavanje mladih iz BiH u  inostranstvu.

Tokom posjete BiH obišao sam pojedine fabrike i razgovarao sa vlasnicima. Odlučili smo da im pomognemo da izvoze svoje proizvode u Saudijsku Arabiju”, istakao je Bošnjak. Osnovana je i Investicijska kompanija jugoistočne Evrope, koja će imati za cilj da proučava i procjenjuje prilike u BiH, te da dovodi investitore”, naglasio je Bošnjak.

Adil Bošnjak (Bushnak), biznismen iz Saudijske Arabije, jedan je od vlasnika najjače privatne kompanije za preradu morske vode u ovoj zemlji i potpredsjednik odbora za reviziju Bosnia Bank Internationala (BBI) iz Sarajeva. Kako kaže u razgovoru, porijeklo vuce iz BiH, Glamoča i Gornjeg Vakufa, odakle mu je djed otišao studirati u Medinu i tamo ostao. Bošnjak je magistrirao na Univerzitetu Micigen (SAD). Ugled je stjecao znanjem i ulagao u budućnost.  (Anadolija)
a5

Comments are closed.