49% BIH JE OKUPIRAN TERITORIJ

380_Mapa_BiH_i_Genocidna_tvorevina_Republika_srpska67Saopćenje Bh. Patriotske stranke povodom ozbiljnog problema roditelja i djece iz Konjević Polja. Povodom ozbiljnog problema roditelja i djece iz Konjević Polja, pred čijim zahtijevom su međunarodna zajednica i političke stranke na vlasti pokazale potpunu nemoć, Bh. Patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) smatra da se javnosti BiH mora saopćiti realno stanje u našoj državi kako bi, iz tog problema, počeli tražiti rješenje jer se BiH nalazi na ozbiljnoj političkoj prekretnici.

Na 49% teritorije BiH gotovo da ne važe zakoni BiH, ne uvažava se konstitutivnost bošnjačkog naroda i krše im se elementarna prava na vjerski, kulturni i svakodnevni život dok se, sa druge strane, njihova sigurnost nalazi u rukama policije iz koje su protjerani gotovo svi Bošnjaci.

BPS upozorava da se Dejtonski sporazum ne provodi od njegovog potpisivanja do danas, da se stvara de facto stanje podjeljene države koja je prepuštena samodestrukciji sistema koji uništava državu i stvara tri etnička bazena koja su ekonomski i demografski neodrživa, te smatramo da se ovi politički procesi svjesno rade kako bi određene snage pokazale da je BiH nemoguća država te da je treba i de iure podijeliti.

Dok god na 49% teritorije BiH ne važe zakoni za sve narode podjednako, dok god u institucijama manjeg bh. entiteta nema Bošnjaka i Hrvata, dok god se u tom entitetu negira genocid sa jedne dok se sa druge strane bošnjačka djeca tjeraju da uče predmete koji su bili ideološka potka genocidu nad Bošnjacima, do tada BPS poručuje da će RS smatrati okupiranom teritorijom na kojoj država BiH i međunarodna zajednica ne mogu sprovesti zakone naše države kao ni međunarodne rezolucije i sporazume, piše u saopćenju Bh. Patriotska stranka. (bosnjaci.net)

Comments are closed.