Preko 25.000 razloga zašto Radončić mora dati ostavku

Rado-616x326Sarajevo – Za samo četiri dana nakon pokretanja Facebook stranice “Tražimo ostavku ministra nesigurnosti Fahrudina Radončiča” koju su pokrenuli građani Bosne i Hercegovine, stranica je sakupila više od 25 hiljade članova. Podrška ovoj inicijativi raste iz minuta u minut, objavio je portal Slobodne Bosne.

Cilj pokretanja stranice, kao što se lako može zaključiti iz samog naziva, jeste podnošenje ostavke ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, prenose mediji iz Bosne i Hercegovine i regiona.

U opisu Facebook stranice stoji da “zbog nesposobnosti da spriječi divljanje i uništavanje huligana širom BiH i sprječavanje policije da rade svoj posao, pozivamo ministra da podnese ostavku.”

Javnost u Bosni i Hercegovini je zgrožena razmjera vandalizma i organizovanog huškanja plaćenih vandala da pale, ruše i pljačkaju zajedničku imovinu građana Bosne i Hercegovine. Građani su protiv palenja i vandalizma, ali nisu protiv mirnih protesta građana i opravdanih zahtjeva za promjenu političke, ekonomske i socijalne situacije u zemlji, te borbu protiv kriminala i korupcije.

Ono što je dodatno podgrijalo atmosferu, a što ne ide u prilog Radončiću i njegovoj stranci su tvrde mostarskog novinara Nermina Bise, koji je bio svjedok protesta, a nakon toga i vandalizma u Mostaru. Biseje putem Facebooka obavijestio javnost da je svojim očima vidio aktiviste SBB-a kako po Mostaru huškaju protestante na paljenje i rušenje.

Vidio sam članove Radončićeve stranke kako huškaju paljevinu po Mostaru

Novinari su pozvali kolegu Nermina Bisu i zatražili da direktno potvrdi spomenute navode.

„Da, istina je sve što sam napisao. Odgovorno i najozbiljnije tvrdim, jer sam to svojim očima vidio, da su paljevinu po Mostaru podsticali i podržavali aktivni članovi stranke SBB, koji su jurišnike iz prvih redova gromoglasnim skandiranjem navodili s koje lokacije na koju treba ići u rušilačke pohode. Jedan od aktivnih članova stranke SBB čak je spriječavao i kola vatrogasne službe da priđu požarištima. Neka im je na sramotu, jer su jednu očajnu situaciju gladnih i obespravljenih ljudi okrenuli u svoje manipulacije. Fuj. Sramota”, rekao Nermin Bise i izjavi koju su prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini.

Ako se ove tvrdnje dokažu, na čemu aktivno rade istražni organi, to bi moglo da zada smrtni udarac političkoj karijeri Fahrudina Radončić, posebno zbog toga što je paljenje i razbijanje zgrada i imovine u toku protesta naišlo na velika negodovanja kod građana Bosne i Hercegovine podsjetivši ih na slike agresije, rušenja i ratnih stradanja u proteklom ratu u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je podrška Facebook inicijativi za smjenu Fahrudina Radončića narasla meteorskom brzinom kako se može pročitati na Facebook stranici te inicijative nastala je prava panika u Radončićevom štabu i nisu uspjeli u pokušaju da ugase ovu stranicu uprkos velikom angažmanu njegovih aktivista. Krenuli su u kontraofanzivu da skupe one koji će podržati Radončića, kojeg nazivaju najvećim graditeljem poslije Gazi Husrev-bega!

Nakon dva dana aktivnog skupljanja podrške Radončiću na Facebook grupi „Podrška za gospodina Radončića“ grupa je skupila samo 1000 članova!? Nakon toga Facebook grupa „Podrška za gospodina Radončića“ je ugašena.
(mojevijesti)

Rado-616x326

Comments are closed.